Κατηγορίες
Φιλαναγνωσία

Δανειστική βιβλιοθήκη στο Νηπιαγωγείο

Δανειστική βιβλιοθήκη στο νηπιαγωγείο. Κάθε χρόνο στο νηπιαγωγείο λειτουργεί ο θεσμός της δανειστικής βιβλιοθήκης.  Κατά την διάρκεια της έναρξης λειτουργίας της, έγιναν διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες σχετικές με το βιβλίο.

Δανειστική βιβλιοθήκη στο νηπιαγωγείο

Πολύτιμος βοηθός στην οργάνωση της δανειστικής μας βιβλιοθήκης είναι κάθε χρόνο το παραμύθι « Οι φίλοι του δάσους πηγαίνουν σχολείο» που το έχει μεταφράσει η Μαρία Δραγασιά. Μας δίνει μια καλή αφορμή να συζητήσουμε με τα παιδιά το θέμα της σωστής μεταχείρισης των βιβλίων. Πώς πρέπει να τα φροντίζουμε, τί επιτρέπεται και τι όχι στη διάρκεια ανάγνωσης ενός βιβλίου.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία : « Πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή και πρωτότυπη ιστορία, όπου η συγγραφέας της έκανε κάποιες “παρεμβάσεις”, ώστε να έχει την εικόνα ενός μη σωστά μεταχειρισμένου από τον αναγνώστη του , βιβλίου. Πιο συγκεκριμένα, ζωγράφισε σε μια σελίδα με μαρκαδόρο και κηρομπογιές, σε μια άλλη πρόσθεσε αυτοκόλλητα, έσκισε μια άλλη σελίδα και λέρωσε τεχνητά το βιβλίο. Πώς αντιδρούν τα παιδιά στη θέα ενός τέτοιου βιβλίου; Ποια συναισθήματα τους δημιουργούνται; Στο τέλος, τα παιδιά καλούνται να προτείνουν τρόπους σωστής μεταχείρισης των βιβλίων! » πηγή : Ταξίδι στη χώρα των Παιδιών 

Δανειστική βιβλιοθήκη

Έντυπο Δανειστικής βιβλιοθήκης

Αφήστε μια απάντηση